Skyscanner

Ben je van plan om alleen, met je gezin, familie of vrienden op reis te gaan? Willen jullie naar plekken gaan, die jullie nog niet eerder hebben bezocht? Willen jullie alles geregeld hebben voordat jullie vertrekken naar de plaats van bestemming zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van jullie vakantie? Wil je vertrekken vanuit Amsterdam (Schiphol) of Rotterdam? Dan moet je zeker bij Skyscanner wezen. Op deze vergelijkings site kan je niet alleen op zoek gaan naar de beste vliegticket prijzen, maar ook de beste hotel aanbiedingen en je auto huur regelen. Het doet er niet toe waar van de wereld je naar toe wilt, via Skyscanner kun je snel en eenvoudig je reis plannen en boeken. Je vindt niet alleen de beste prijzen tussen de miljoenen vluchten, hotels en opties voor autohuur, je bent er ook verzekerd van, dat er geen verborgen kosten zijn bij het boeken van je reis. Bij Skyscanner weet je altijd precies waarvoor je betaald hebt en kun je je gehele reis plannen. 

De beste vliegtickets

Op Skyscanner.nl heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de beste vliegtickets voor je geplande reis. In de zoekfunctie welke je terug kan zien op de startpagina van de site kun je onder het tabje vliegtickets je gegevens invullen om de beste vliegticket prijzen voorgeschoteld te krijgen. Je kunt in de zoekfunctie aangeven of je op zoek bent naar een retour ticket, je kunt ingeven of je een enkele reis zal maken of als je van plan bent meerdere steden dan wel landen te bezoeken. Je kunt verder aangeven vanuit welke luchthaven je zal vertrekken en op welke luchthaven je wenst aan te komen. Daarnaast kun je ook nog aangeven wanneer je van plan bent te vertrekken en wanneer je weer terug zal keren. Je kunt hierbij aangeven met hoeveel passagies je zal reizen. Op de site wordt onder volwassenen verstaan, personen van 16 jaar en ouder en kinderen zijn dan jonger als 16 jaar. Je kunt ook aangeven of je directe vluchten als voorkeur hebt of niet. Makkelijk en eenvoudiger kan het dus niet! Na alle relevante gegevens verwerkt te hebben kun je gerust klikken op “zoek tickets”. Na hierop geklikt te hebben komt er na enkele ogenblikken een overzicht tevoorschijn met de beste ticket deals. Je hebt dan de mogelijkheid om de ticketprijzen bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen te controleren en de beste deal te kiezen. Na de beste deal gekozen te hebben kun je via de website van de aanbieder de kosten van je vliegticket betalen. 

Hotels

Naast het zoeken en boeken van tickets heb je bij Skyscanner ook de mogelijkheid om de beste hotel deals te zoeken. In de zoekfunctie van de site kun je aangeven waar je zou willen overnachten. Je kunt de naam van het hotel ingeven als je die toevallig kent of je kan je bestemming ingeven en dan zal Skyscanner zelf voor je op zoek gaan naar de beste hotel deals. Je kunt in de zoekfunctie ook je aankomst en vertrekdatum aangeven alsook het aantal personen, met wie je wenst te logeren en hoeveel kamers je wenst te huren. Na alle informatie verwerkt te hebben en geklikt te hebben op “zoeken naar hotels”, krijg je een overzicht te zien met de scherpste prijzen van alle top hotel aanbieders zoals Booking.com, Trip.com, Hotels.com, Expedia, Intercontinental Hotels & Resorts en Hyatt. Je krijgt de beschikbare hotels en accommodaties te zien, de prijzen voor de accommodaties, een beschrijving van de accommodatie en veel meer. Je kunt het overzicht ook aanpassen door te filteren op prijs en sterbeoordeling. Na alle prijzen vergeleken te hebben met elkaar kun je dan de beste hotel deal kiezen.

Auto huren

Naast het boeken van je ticket en je hotel, heb je ook de mogelijkheid om via Skyscanner een auto te huren. In de zoekfunctie van de site kun je je ophaallocatie ingeven, je kunt aangeven of je je huur auto op een andere locatie zal inleveren, je ophaaldatum, je inleverdatum, leeftijd van de bestuurder en de tijden waarop je de auto wilt afhalen en weer wil inleveren. Na alle informatie verwerkt te hebben kun je klikken op “zoek”. Je krijgt dan een overzicht van alle beschikbare huurauto’s, gedetailleerde informatie over de auto zelf, of de auto airco heeft en automaat is of handgeschakeld. Je ziet ook de prijzen van de auto’s en onder welke voorwaarden je de auto’s kan huren. Na alle prijzen met elkaar vergeleken te hebben, kun je de auto kiezen met de beste huurprijs.

Je kunt dus je complete reis regelen via Skyscanner.nl. Hierdoor kun je genieten van een onbezorgde reis. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over eventuele luchthaventransfers welke je zou moeten regelen. Via de site kun je ook gerust je luchthaventransfer regelen. Je kunt in de zoekfunctie van de site je ophaalpunt en afzetpunt ingeven, je aankomstdatum, vertrekdatum, tijd en het aantal passagiers. Na alle relevante informatie verwerkt te hebben kun je klikken op “zoek”. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle beschikbare transfers. Je krijgt te zien hoeveel personen meekunnen, hoeveel tassen je mee kan nemen, wat de kosten zullen zijn voor zo een transfer. Je kunt dan de voorwaarden en de prijzen met elkaar vergelijken en de transfer met de beste prijs kiezen.

Vragen over je boeking

Skyscanner helpt je met het plannen van je reis, maar handelt de boekingen niet zelf af. Via Skyscanner krijg je wel de beste opties te zien, maar de boeking zelf, inclusief betaling, wordt direct gedaan bij de desbetreffende reisorganisatie van jouw keuze. Omdat Skyscanner zelf geen informatie over je boeking heeft, kun je het best contact opnemen met de reisorganisatie als je vragen hebt over je reis.

Mocht je toch vragen hebben voor Skyscanner zelf, dan kun je gerust telefonisch contact opnemen met de klantenservice van deze organisatie door het online contact formulier in te vullen of door een e- mail te sturen naar het e- mail adres [email protected]. De klantenservice probeert dan binnen 24 uur antwoord te geven op je bericht.


Skyscanner Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Skyscanner.

Bezoek Skyscanner

Schrijf je eigen review