Aktivatours

Aktiva Tours is specialist in het organiseren van onder andere verschillende groeps- en single reizen alsook individuele reizen. De fietsvakanties zijn daar een belangrijk onderdeel van. Op de website van Aktiva Tours kun je precies zien waaruit een fietsvakantie bestaat, voor welke doelgroep dergelijke reizen bestemd zijn, welke verzekering je kunt sluiten en wat de kosten zullen zijn voor een gekozen reis.

Een geschikte reis zoeken

Op de website van Aktiva Tours heb je de mogelijkheid om een geschikte reis te zoeken. Dit kun je doen door als eerst te klikken op het tabje “fiets vakanties” op de startpagina van de site. Vervolgens komt er een online formulier tevoorschijn waarin je kunt aangeven wat je gewenste aankomst en vertrek dagen zullen zijn alsook het land welke je wenst te bezoeken. Daarnaast kun je ook aangeven of je een groeps, single of individuele fietsvakantie wilt beleven.  

Groeps- en singlereizen

Als je kiest voor groeps- of single reizen, dan fiets je van accommodatie naar accommodatie of vanuit een vaste accommodatie. Je legt daarbij afstanden af tussen de 40 en 60 km per dag met een fietstijd tussen de vier en zes uur. Na enkele fietsdagen krijgen de reizigers vaak een extra vrije dag. Zodra je aankomt op de plek van bestemming staat je fiets gereed. Voordat je aan een reis begint, krijg je een uitgestippelde routebeschrijving of uitleg. Je kunt ervoor kiezen om een fietsvakantie te hebben in onder andere Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Portugal.

Naast de groepsreizen kun je ook kiezen voor singlereizen. Single reizen zijn bestemd voor personen, die alleen op reis willen of personen, die alleenstaand zijn. De belangrijkste zaken zoals de heen- en terugreis zijn geregeld, het verblijf, het plaatselijk vervoer, de Aktiva reisleiding, een routebeschrijving, het bagagetransport en de fiets zelf.

Individuele reizen

Je kunt ook kiezen voor de individuele fietsreizen. In dit geval fiets je dan van hotel naar hotel en wordt overdag je bagage voor je vervoerd. Elke deelnemer krijgt een Nederlandstalige routebeschrijving inclusief kaartmateriaal. Je hoeft je gelukkig niet te houden aan een bepaald tempo. Je kunt rustig op jouw tempo genieten van je fietsvakantie. Je kunt met je eigen vervoer naar de bestemming of je kun met vervoer van Aktiva naar het startpunt van je fietsvakantie. Je hebt verder de mogelijkheid om gebruik te maken van je eigen fiets of je kunt een fiets huren van Aktiva.

Last Minute groeps- en single reizen

Ook bij Aktiva Tours heb je de mogelijkheid om op het laatste moment een reis te boeken. Je kunt daarbij kiezen voor groeps- en single reizen. Al deze reizen hebben vertrekgarantie. Als je wilt weten welke last minute reizen er zijn, dan kun je op de startpagina van de site klikken op het tabje “last minute”. Na hierop geklikt te hebben, komt een lijstje tevoorschijn met de last minute reizen. Je kunt dan zien welke reizen beschikbaar zijn en op welke dag je kunt deelnemen aan zo een reis.

Kalender 

Op de site kun je ook de kalander terugzien met het jaaroverzicht van de verschillende groepsreizen en de datumvolgorde. Bij het plannen van je reis of vakantie op langere termijn kun je dan handig gebruik maken van de kalender. In de kalender kun je dan de periode kiezen waarop je met vakantie wil. Je kunt in het online zoekformulier aangeven welke je vroegste vertrek en laatste terugkeer datum zal zijn en welk land je wenst te bezoeken. Daarnaast kun je bij reissoorten kiezen voor fietsvakanties en bij criteria voor singlereizen, groepsreizen of individuele reizen. Er komt dan een vertreklijst tevoorschijn waarin je ziet welke de beschikbare reizen zijn voor de aangegeven periode.

Kosten

Aktiva Tours publiceert de kosten voor een reis zo duidelijk als mogelijk. De bedragen worden daarbij altijd per persoon aangegeven. Het tarief is echter wel exclusief  € 2,50 kosten voor het calamiteitenfonds of € 12,50 reserveringskosten. De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking met uitzondering van boekingen van 1 persoon: dan zijn de reserveringskosten € 12,50.

ANVR Voorwaarden

Aktiva Tours is aangesloten bij de ANVR. Deze organisatie hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover. Dit betekent dan ook, dat de reizen van Aktiva zo goed als mogelijk worden georganiseerd zodat de vakantiegangers een prettig vakantie gevoel van over houden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt vanwege de reizigersvoorwaarden van de ANVR welke ook gelden voor alle reizen van Aktiva Tours. Op de site zijn de reizigersvoorwaarden terug te zien en kun je doornemen alvorens je een reis boekt.

Better Holidays

Aktiva Tours houdt bij het samenstellen van reizen rekening met mens, milieu en natuur en cultuur. Hierdoor beleven de reizigers niet alleen een bijzondere ervaring, maar kunnen komende generaties ook genieten van de aantrekkelijke bestemmingen van Aktiva Tours. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen wordt er gewerkt aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. Hiermede wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de duurzame ontwikkeling op de vakantie bestemming zelf, dus niet alleen voor jouw als reiziger, maar ook voor de lokale bevolking zelf.

Verzekering afsluiten

Verzekeringen voor je vakantie kun je gerust afsluiten bij Unigrant. Hier kun je bijvoorbeeld je kortlopende reis- en annuleringsverzekering kunnen afsluiten. Alle Unigarant reisverzekeringen en/of annuleringsverzekeringen zijn verder in combinatie maar ook los van elkaar af te sluiten. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor de kortlopende reisverzekering uitgebreid. Je hebt daarbij een uitgebreide Europadekking. Daarnaast heb je ook andere zaken welke je gerust via Unigrant kan laten verzekeren.

Zaakwaarnemer/extra persoon

Tegen een toeslagpremie van 1,02% over de reissom kun je je laten verzekeren tegen annulering of afbreking van de reis bij uitvallen van uw waarnemer of bij overlijden of levensgevaarlijke ziekte/ongeval van de opgegeven extra persoon. Hiervoor dien je de naam en geboortedatum van die persoon door te geven.

Huisdier

Ook gevallen waarbij je huisdier plots een ernstige ziekte kan krijgen door een ongeval of als het dier een ernstige verwonding oploopt of komt te overlijden kun je verzekeren. Indien verzekert heb je dan recht op vergoeding van de reissom.


Artikelen over Aktivatours

Aktivatours Reviews

    Slechtste fietsvakantie ooit

    Slechte fietsvakantie, hotels waren ver beneden de maat. Diepvries eten en eenzijdig.
    Ik had geboekt bij Aktiva maar ben gedumpt bij Kras. Dat was een busreis met e-bikers.
    Mijn fiets was te klein en niet geschikt om te toeren. Er waren 4 gewone fietsen.
    De tijden waren afgestemd op de bus( chauffeur) en niet andersom dus je reed meestal op de klok terwijl het soms 35 graden was. De fiets had GEEN bidonhouders!!!!

Bezoek Aktivatours

Schrijf een review